fbpx
  • delphinium-riddersporen-kopen.jpg

Op zoek naar een sterk verticaal kleurrijk element in uw border? Plant eens een Delphinium. De naam Delphinum komt van het Griekse woord 'delphis', dat dolfijn betekent. Met wat fantasie kan je wel een dolfijn herkennen in een nog gesloten bloemknop.

Onze Delphiniums in xxl-formaat produceren opvallende hoge toortsen met bloemen in tinten van blauw, roze en wit. Sommige soorten kunnen wel tot 2 meter hoog worden maar er bestaan evenwel soorten van 80 cm hoog.

Standplaats: Bij voorkeur in de volle zon. Groeit bijna in elk goed doorlatend grondtype. Bij te natte grond wat zand toe voor een betere doorlaatbaarheid. Het lukt ook goed in grote potten mits je let op een goede potdrainage.

Snijbloem: Snijbloemen van Delphinium behoren tot de duurste snijbloemen ter wereld. Door zijn grote worden ze veel gebruikt voor trouwfeesten, tentoonstellingen, kerken en beurzen. Oogst bij voorkeur in de voormiddag en plaats de bloemen 24 uur in 'Chrysal AVB' een voorbehandelingsmiddel voor ethyleengevoelige bloemen. Na deze behandeling zijn ze wel 2,5 weken goed in een vaas.
 
Bloeitijd: Eerste bloei van eind mei tot half juni. Tweede bloei van half augustus tot half oktober. Na de eerste bloei de bloemstengels op 10 cm boven de grond afknippen om een tweede bloei te bekomen. Verwijderen na het inknippen ook bruine bladeren. Best tijdig wat steun voorzien of kies voor de meer stevige Highlander™ soorten. Na de 2de bloei laat je de plant rustig afsterven alvorens op te ruimen. Dit is belangrijk gezien de plant in deze fase zijn nieuwe ogen ontwikkeld voor volgend jaar.

Delphinium Highlander™Serie: Kent u al onze prachtige serie Delphinium uit de Highlander™ Een must-have voor de echte plantenfreaks en verzamelaars. Deze riddersporen met hun adembenemend mooie dubbele bloemen zijn een lust voor het oog! Ze werden ontdekt en verder ontwikkeld in Glasgow, de Schotse Hooglanden vandaar hun naam. Ze zijn extreem winterhard tot wel -20º Celsius. Ze bloeien van midden in de zomer tot laat in de herfst. Elk jaar produceren ze meer en meer bloemen. Door hun hoogte van ongeveer 80 à 120 cm passen ze zowel in een border tussen uw andere vaste planten als in een pot op uw terras.