fbpx
  • tuinkruiden-kopen.jpg

bieslook (Allium schoenoprasum)

bieslook (Allium-schoenoprasum)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bieslook, pijpgras
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Plantenfamilie: Amaryllidaceae - narcisfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Europa en Noord-Azie
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groententuin, keukengerechten, superfoods, kruidentuin volle grond, kruidentuin op je terras of balkon (in potten), medicinaal, superkruiden
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september
Beste oogsttijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september
Bloemkleur: purper, roze
Geurend: ja
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Toepassing in de keuken: in salades en vinaigrettes, gemengd in boter of plattekaas, bij aardappelen, eiergerechten, gegrild vlees en vis
Plantdichtheid per m² in volle grond: 8

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Allium schoenoprasum kennen we in het nederlands als bieslook. Deze doorlevende plant wordt 30 tot 40 cm hoog met rechtopgaande stengels. Bieslook stelt weinig eisen aan bodem en standplaats. Bij voorkeur krijgt de plant een plek in de zon op een frisse en kalkrijke bodem, maar bieslook doet het ook goed op meer beschaduwde plekken en kan, mits voldoende vocht en af en toe wat extra voeding, op elke grond gekweekt worden. Bieslook kan prima in een pot gehouden worden. Allium schoenoprasum heeft donkergroene, dunne, grasachtige stengels die in een pol bijeen staan. Bovenop bloeistengels verschijnen in de zomer roze tot lichtpaarse, bolvormige bloemhoofdjes. Blad en bloemen worden rauw gegeten en vinden toepassing in ontelbare gerechten. Bijen zijn dol op deze plant.

Wens je populaire soorten superfoods te kopen? Op zoek naar plantjes van bieslook ? Voor meer informatie over deze 'superfood' plantjes voor in de moestuin zoals Allium schoenoprasum bent u van harte welkom in onze kruidenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de bieslook in onze kruidenkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Allium schoenoprasum is te koop rechtstreeks vanuit ons plantencentrum zo lang onze voorraad kruidenplanten strekt. De startdatum van onze bloemen, groente- en kruidenplantenverkoop is ergens vanaf half maart, begin april. De exacte startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'SUPERFOODS' in deze online catalogus.

Let op! Met het gebruik van sommige kruiden moet je uitkijken als je zwanger bent, tijdens het zogen, indien u medicijnen neemt of bij kinderen onder de 2 jaar. Alvorens u de Allium schoenoprasum intens gebruikt dient u contact op te nemen met een voedingsdeskundige of een gekwalificeerde arts voor medisch advies.