fbpx
  • herfstbeplanting-kopen.jpg

Japanse anemone (Anemone hupehensis Honorine Jobert)

Japanse-anemone-(Anemone-hupehensis-Honorine-Jobert)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: herfstanemone, Japanse Anemone, Japanse herstanemone
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Ranunculaceae - ranonkelfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: oorsprongkelijk uit Hebei (China) waarna ze in Japan al eeuwen lang mee kruisen en veredelen
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, exotische tuin, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: augustus, september
Hoogte: 100-120 cm
Standplaats: half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk
Vochtigheid: normaal, vochtig
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, bescherm deze plant tegen de felste zon, verder nauwelijks onderhoud nodig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de Japanse anemone ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Anemone hupehensis Honorine Jobert bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de Japanse anemone in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Anemone hupehensis Honorine Jobert kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.