fbpx
  • herfstbeplanting-kopen.jpg

kerstroos (Helleborus orientalis (X) Angel Glow)

kerstroos (Helleborus-orientalis-(X)-Angel-Glow)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: kerstroos, nieskruid, Corsiscaans nieskruid, winterroos
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Ranunculaceae - ranonkelfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Noordoost-Griekenland en de Kaukasus op 2000 meter hoog, Bulgarijera
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, terrasplant, kuipplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, in winterbloembakken, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten, wegens zijn droogtetolerantie geschikt als grafbeplanting
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: januari, november, december
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: normaal
Onderhoud: de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, verder nauwelijks onderhoud nodig, indien je de plant jaarrond in een bloempot laat staan, vergeet dan niet enkele keren per jaar meststof toe te dienen of nog gemakkelijker, vraag naar onze TURBO meststofpillen voor 9 maand bemesting in één pil
Bijenlokkend: ja
Snoeien: verwijder dode bladeren na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de kerstroos ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Helleborus orientalis bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de kerstroos in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Helleborus orientalis kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.