fbpx
  • herfstbeplanting-kopen.jpg

purperklokje (Heucherella x hybrida Alabama Sunrise)

purperklokje-(Heucherella-x-hybrida-Alabama-Sunrise)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: purperklokje, parapluplantje
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Saxifragaceae - steenbreekfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: kruising tussen Heuchera en Tiarella, Heuchera afkomstig van de Verenigde Staten, in droge canyons van Arizona, rotsachtige kusten van de Channel Islands en Mexico, Tiarella uit de vochtige bossen van Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: juni, juli
Hoogte: 20-40 cm, 60-80 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Vochtigheid: normaal, vochtig
Bijenlokkend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de purperklokje ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Heucherella x hybrida Alabama Sunrise bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de purperklokje in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Heucherella x hybrida Alabama Sunrise kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.