fbpx
  • tuinkruiden-kopen.jpg

ananasmuntbont / appelmunt (Mentha suaveolens Ananas)

ananasmuntbont / appelmunt-(Mentha-suaveolens-Ananas)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Beste oogsttijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Bloemkleur: wit
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: goed winterhard

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Mentha suaveolens variegata 'ananas', in het nederlands bonte ananasmunt is een doorlevende, aromatische plant met een hoogte tot 70 cm. Deze muntsoort groeit in de zon op vochtige, goed doorlatende, humeuze bodem. Het blad van bonte ananasmunt is gerimpeld, zacht behaard en bijzonder decoratief met groen en cremewit. In juli en augustus verschijnen er witte bloempjes. Mentha suaveolens variegata 'ananas' heeft een licht fruitig aroma dat past in thee, desserts of zomerdrankjes. Om een mooie bontgekleurde plant te behouden snoei je volledig groene takken weg. Te veel schaduw maakt dat de plant minder bontgekleurd blad heeft. Je kan deze plant prima in een pot houden, het is een wat compactere muntsoort die iets minder hard doorgroeit. Bijen en vlinders houden van deze plant.

Zoekt u naar Mentha suaveolens Ananas? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Ananasmunt of appelmunt is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.