fbpx
  • tuinkruiden-kopen.jpg

basilicum (Ocimum tenuiflorum)

basilicum (Ocimum-tenuiflorum)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: heilige basilicum, tulsi, tulasi, Ocimum sanctum
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Beste plantijd: april, mei, juni, juli, augustus
Beste oogsttijd: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Bloemkleur: wit
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: droog, normaal
Vorstgevoelig: ja, beschermd opkweken alvoor buiten te planten

Ocimum tenuiflorum in het nederlands heilige basilicum is een sterk aromatische halfheester met een hoogte van 50 tot 70 cm. In ons klimaat wordt deze plant als éénjarige gekweekt. Heilige basilicum vraagt om een zonnige, warme, beschutte plek in een goed doorlatende, losse, droge tot normaal vochtige grond. De plant heeft kleine, getande, behaarde blaadjes die afhankelijk van de variëteit groen of paars zijn en bloeit van juni tot september met rode of paarse bloempjes. Blad en bloemen van Ocimum tenuiflorum zijn eetbaar en worden in de keuken gebruikt. Dit kruid, dat als heilig beschouwd wordt in India, vindt ook toepassing in de ayurvedische geneeskunst. Ocimum tenuiflorum is een ideale plant om in pot op het terras te laten groeien waar die vele muggen zal verjagen.

Zoekt u naar Ocimum tenuiflorum? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Basilicum is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.