Rumex sanguineus wordt in het nederlands bloedzuring genoemd. De doorlevende plant wordt 80 cm hoog en houdt van een plek in halfschaduw op frisse, vruchtbare, eerder zure bodem. Bloedzuring heeft een erg decoratief blad, heldergroen van kleur met felrode bladnerven. Het jonge blad is het lekkerste om te eten en kleurt heel mooi in een bvb een rauwkostsalade. In het tweede jaar bloeit de plant in aren van bruinrode, verwaarloosbaar kleine bloempjes. Omwille van de smaak van het blad en omdat de plant sterk uitzaait, worden de bloemstengels vaak verwijdert. Rumex sanguineus heeft een frisse, zurige smaak die milder is dan die van andere zuringsoorten. Het oudere blad, dat valer van kleur is, kan je stoven. Bloedzuring bevalt veel oxaalzuur en wordt daarom best niet te veel gegeten. De bloeiende plant trekt bijen aan.
Zoekt u naar Rumex sanguineus? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bloedzuring is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.