fbpx
  • tuinkruiden-kopen.jpg

engelwortel (Angelica archangelica)

engelwortel (Angelica-archangelica)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: grote engelwortel, engelkruid, aartsengelwortel
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Beste plantijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, september, oktober, november, december
Beste oogsttijd: oktober, november
Bloemkleur: wit, groen
Hoogte: >140 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Angelica archangelica in het nederlands engelwortel, is een decoratieve, aromatische plant die tot 200 cm hoog wordt. De snelgroeiende, robuuste plant is meerjarig en sterft af na 2 tot 3 jaar. Engelwortel staat graag licht beschaduwd, op een goed vochtige plek in frisse, voedselrijke grond. De plant heeft een gladde, paarsachtige stengel met groot, groen, geveerd en grof getand blad dat bij kneuzing een frisse geur verspreid. Angelica archangelica bloeit van juni tot augustus met veel groenwitte bloempjes die verzameld staan in grote, bolvormige schermen. De hele plant is eetbaar. Blad, stengel en zaden worden ingezet in de keuken, terwijl de wortel voornamelijk toepassing vindt bij medicinaal gebruik. In de zon kan het sap van deze plant allergische reacties uitlokken. Engelwortel trekt veel bijen en vlinders aan.

Zoekt u naarAngelica archangelica? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Engelwortel is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.