fbpx
  • snijbloemen-zelf-kweken.jpg

duizendblad (Achillea millefolium Paprika)

duizendblad (Achillea millefolium Paprika)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: duizendblad
Info wintersluiting: In de maanden December, Januari en Februari zijn wij in wintersluiting. Planten bestellen tijdens onze wintersluiting blijft wel mogelijk. Deze dienen dan op afspraak afgehaald te worden. Grotere bestellingen kunnen de winter worden thuis geleverd. Ergens begin Maart 2024 gaat onze serre terug open voor het publiek.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Plantenfamilie: Compositae - composietenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Europa, West-Azië, Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Bloemkleur: rood
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de duizendblad ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Achillea millefolium Paprika bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de duizendblad in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Achillea millefolium Paprika kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.