• vasteplanten-planten.jpg

scharnierbloem (Physostegia virginiana Crystal Peak White)

scharnierbloem-(Physostegia-virginiana-Crystal-Peak-White)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: scharnierbloem, leeuwenharen, valse drakenkoppen, gehoorzame plant,
Plantenfamilie: Lamiaceae - lipbloemenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: natte gebieden zoals bermen, rivieroevers en natte weiden in Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: juli, augustus, september
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten, tip: knip direct na de eerste bloeiperiode de plant volledig terug tot 10 cm boven de grond, de plant zal herschieten en u bekomt een tweede bloei!
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 6
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de scharnierbloem ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Physostegia virginiana Crystal Peak White bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de scharnierbloem in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Physostegia virginiana Crystal Peak White kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.